Macedonië, Ohrid.

 

Een ongewone keuze.

Het was niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het was wel een van de beste ooit! Macedonië ligt vlak boven Griekenland en heeft Skopje als hoofdstad.
Deze reis bracht toch wel wat twijfels met zich mee voor mij.
– we gingen naar land waar ik niks van kende
– Is het daar wel veilig?
– Hoe zit het met het eten?
– Leven ze daar een beetje zoals hier?
Dat waren een paar dingen waar ik na het boeken over nadacht. Erna pas?
Nu ik doe wel vaker dingen impulsief, dus een reis naar een voor mij vreemd Europees land zit daar ook tussen.
Alle andere vragen waren dan weer domme vragen omdat ik toen nog niet zo gewoon was om uit mijn kleine veilige “bubbel” te stappen. Ik zal je de het hele luchthaven gedoe sparen. Ook omdat de leuke verhalen voor de terugkeer zijn.

Ohrid.

Na een korte verschrikkelijk warme nacht gingen we de volgende dag de streek rond het hotel verkennen.
IMG_1717

De foto laat jammer genoeg de streek helemaal niet tot zijn recht komen. Maar het was echt adembenemend. Skopje ook maar de foto’s zijn samen met de herinneringen ergens verloren gegaan jammer genoeg.

Tinder

Wat maakt deze app zo handig? het feit dat je gelijk waar ter wereld met mensen kunt afspreken. Ik had een match met een jongen die knap was (wel duh! maar toch…).
We hadden afgesproken in een cocktailbar niet zo ver van ons hotel vandaan.
Mijn vriendin en ik kwamen er als eerste aan, en dit zou (voor mijn dan toch) niet onze laatste keer zijn. Deze Australische jongen zal in de toekomst dan ook een goeie vriend worden. Uiteindelijk toen we al halverwege onze cocktail waren kwamen ze ons tegemoet.
Het beloofde een fantastische avond te worden, met iets te veel shot en een serieuze kater de volgende ochtend.IMG_1771ok ik geef toe, ik weet eigenlijk bitter weinig van deze reis. Maar wat ik wel heb onthouden is dat.
– De mensen zijn ongelofelijk vriendelijk
– Het is er goedkoop
– Eten valt best goed mee
– Austaliers zijn vaak te laat
– Als je op reis gaat durf jezelf te verliezen

Terug naar huis

Ik had nog een luchthavenverhaal beloofd, hier is het dan.
Toen ik op de terugweg in de lokale luchthaven van Ohrid door de metaaldetector wandelde moest ik van de beveiligingsagente mijn haar los doen. Want ik zou maar eens iets kunnen verbergen in mijn dots. De plaats die mij was toegewezen was ingenomen door een zesjarig. Toen ik er iets van wou zeggen wees het cabinepersoneel mij nogal abrupt naar een andere vrije plaats. Toegegeven het was maar van Ohrid naar Skopje, maar als jezelf heel die vlucht (45 min) moet zitten op een plaats waar er de hele vlucht iemand in je rug stampt. Het zou voor minder je humeur gaan verpesten.
Stuur je een boze mail naar de vlieg maatschappij krijg je koeltjes een antwoord terug. Ik ben er nog steeds vrij kwaad om. Maar goed ik sluit af met nog enkel foto’s van Macedonië. Zo kunnen jullie ook een beetje wegdromen.

 

Advertentie

Een gedachte over “Macedonië, Ohrid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s